Helvetin kuukuppi!

Ai kauhee, mun on pakko nyt tulla jakamaan tää teillekin, mitä mun kaverille kävi. No. Mähän olen siis käyttänyt kuukuppia uskollisesti jotain viisi vuotta ja olen mainostanut sitä kaikille. On niin paljon freesimpi olo, kun ei tartte puljata haisevien siteiden ja jotain pimppisyöpää aiheuttavien tamponien kanssa. Silikonikuppi vaan ineen ja humpsis, melkein unohdan, että mulla on menkat!

Mun kaveri Minna (joo, kaima, hassu sattuma) on sitten mulkoilut mun kuppi-intoilua vähän sellai tok-tok-ilme naamallaan, kun mä olen vaan että JEE, olen ihan innoissani, että taas alkaa puolukkapäivät ja pääsen kuppeilemaan! Mulla on niitä kuppeja kaikenvärisiä. Sain sen tylsän sinisen värin pois vetyperoksidilla ja sitten vaan kuule karkkiväreillä tein sellaisen ihanan sateenkaarisetin! Että voin niinku ilmaista itseäni paremmin, että minkäs väriseltä musta tänään tuntuu. Joo, mä voin laittaa värjäysohjeet tähän perään. Ja surautin sit kans ompelukoneella sellaiset mätsäävät pussukat niille, talvi- ja kesäkuosit tietty erikseen 😂🍷✨🌸

Mä olen tälleen vähän hassu, kun jostain innostun. Maksaahan ne kupit 30 euroa kappale, mutta mitä väliä. Siteisiin ja muihin tumppuihin meni ennen ihan sikana rahaa, ja nythän mä säästän luontoa! Pitääkin muistaa ostaa puhdistusaineita ja -liinoja, ne on taas lopussa.

image

Mut joo. Minna sit viesti, että hän on nyt pitkän jahkailun jälkeen kuitenkin ostanut kuukupin ja tarvitsisi vähän vinkkejä. Mä olin, että jee, mulla on uus kuppisisar! Nyt kuule pääset sun pimppituntemuksessa ihan next levelille!

Se ei ollut niin vakuuttuneen kuuloinen, mutta mä muistan kans noi alkukankeudet. Mutta sitten kun oppii laittamaan sen kupin oikein niin avot, taivas aukee.

Mä olin just johtokunnan kokouksessa, kun mese alkoi pimputtaa, mutta mitä väliä, kun kuppimissio kutsuu. Minnalta alkoikin tulla viestiä ihan solkenaan, että mitä vittua, miten tää sattuu niin paljon.

Missä asennossa sä laitoit sen sisälle?

Seisaalteen!

Ei ei, herranen aika! Ei ihme että sattuu! Istut pöntölle tai menet kyykkyyn.

Mene ite kyykkyyn. Kyllähän sä tiedät minkä kokoinen meidän vessa on! Ja verta tulee kuin härän kurkusta. Ja mulla on uus vaalea eteisen matto!

Sun täytyy rentoutua! Se menee alussa vinoon.

Ei tässä rentoutuminen kuule auta, se antenni hankaa mun sisuskalut paskaksi! Ja koko römpsähän on vino!

Leikkaa se antenni pois! Se pitää leikata pois!

Ei ohjeessa niin sanottu! Ja miten mä leikkaan sen pois kun se on mun sisässä! Ja miten mä saan sen pois jos ei ole antennia!

Tässä vaiheessa alkoi vähän jo hikeä pukata. Toimari katsoi mun näpyttelyä kieroon, kun silmät pullottaen mesetin kuukuppipaniikissa olevalle kamulle.

Painat sen sormella kasaan, älä vedä sitä antennista ulos tai sulla roikkuu limakalvot kohta housuissa!

Vedin jo! Järkyttävä kipu! Miten sä kestät tätä? Tää muovikin on niin saatanan paksua, että en jaksa rutistaa sitä kasaan, kun työnnän sen sisään. Sitten se alipaine plopsahtaa päälle liian aikaisin, se jää puolitankoon, antenni hankaa ja repii. Ja tää on ihan helvetin isokin!

Sähän olet synnyttänyt neljäkiloisen lapsen, kyllä sinne yksi kuppi mahtuu!

No nimenomaan, se oli ihan lastenleikkiä tähän verrattuna! Mä en tiedä millaisiin meloihin sä olet tottunut, mutta tää on ihan järkyn kokoinen!

Olin ihan että apua, en ole ikinä kuullut kuukuppien tukiryhmässäkään, että kellään on mennyt kuppeilut noin nurin noin nopeasti, mutta sitten kun Minna sanoi, että se oli ostanut sen isomman mallin, olin että aijaa…

Itse käytän sitä pientä kokoa, mutta kaima vakuutti, että sen litravetoisuus ei riittänyt. Hänellä on kuparikierukka, joten verta tulee vähän niin kuin moottorisahamurhaajatyyliin ekat neljä päivää. En tajua miten se jaksaa sitä rautahimmeliä, kun hormonikierukka päästelee tyyliin teelusikallisen päivässä, mutta eenihou, tässä sitä oltiin. Meikäläisen presentaatio tykytti takaraivossa, hallintopäällikkö mulkoili, assari potki sääreen, että lopettaisin mesettämisen, mutta en mä voinut! Kuukuppisisarkunta oli menettämäisillään yhden tuoreen jäsenen!

image

Mesetin parille ystävälle, joiden kuukuppiuran alku ei ollut kovin ruusuinen, mutta jotka olivat nyt uskollisia käyttäjiä. Vinkkejä? Helppiä!

Sano, että se veivaa itselleen kunnon orkut, niin se rentoutuu!

Sano, että hengittää rauhallisesti, hermoilu pahentaa kipuja!

Käske sitä vetämään viinaa! Kolmannella kuulla sitä ei kulu enää yhtään niin paljon!

Hyviä neuvoja, hyviä neuvoja, myönnän. Välitin ne Minnalle, mutta hän oli kadonnut langoilta… Huhuu?

Menin johtokunnan eteen pölisemään jotain joutavia seuraavasta kvartaalista. Sitten takaisin meseen. Puolen tunnin raivoisan soittelun jälkeen sain vihdoin Minnan langanpäähän. Huh. Hän oli sentään elossa. Kaima-rukka oli riuhtonut kuppia eestaas ja nyt se oli lumpsahtanut niin syvälle ettei hän saanut sitä pois. Sormet eivät ylettyneet kuin hipaisemaan antennia ja alipaine piti kupin tietty siellä kuin iilimadon.

Selasin kuukuppisisarkunnan ohjekirjaa hädissäni. Siellä oli pakko olla neuvoja tällaiseen hooceetapaukseen. Minna örähteli jotain sekavaa luuriin. Hän oli tempaissut puoli pulloa viinaa ja pari buranaa siihen päälle ja sammunut sängylle. Kuppi oli edelleen sisässä poikkiteloin. Hän sammalsi, että ota grillipihdit ja tuu mun luo. Meidän firman tanskalainen delegaatio purjehti juuri sisään, kun ryntäsin takkiani pukien ulos ja suoraan taksiin. Vitut nyt lanseerauspresentaatiosta, kun on kuppiemergency!

image

Mistä mä saan grillipihdit? Aaa… huoltoasemalta varmaan. Ja mennään Alkon kautta, vingahdin taksikuskille. Kyllä se Kuukuppeilijat ry on nyt vihdoin perustettava, eihän tällainen meininki voi jatkua, jos näitä tapauksia alkaa tulla lisää.
Meidän on saatava tukihenkilöverkosto pystyyn. Kuukuppien maailmanvalloitus ei ole vielä edes kunnolla vauhdissa! Pakko laittaa ainakin sivustolle englanniksi, espanjaksi ja portugaliksi ohjeet. Ihan pahaa tekee, kun ajattelee Brasilian sisaria, jotka hautovat alapäitään karmeissa siteissä siinä kuumuudessa.

Ajattele, jos Minna ei olisi vaikka saanut minua kiinni, kun hän makasi kotonaan kuppi nurinniskoin inessä kärsien helvetin tuskia! Onneksi olin tukena.
Mutta pakko myöntää, että kun sanoin pari tuntia sitten kaimalle, että hän pääsee pimppituntemuksessaan ihan uudelle tasolle niin en kyllä ajatellut, että pääsisin siitä näin konkreettisesti osalliseksi. Mutta minkäs teet, kädet saveen vaan – tai siis puolukkahilloon. Kuppeilu on kutsumushommaa, mietin, ja otin rohkaisuhuikan lakkalikööripullosta. Ei nää römpsähommat mee aina niinku Strömsössä.

 

image

6 ajatusta artikkelista “Helvetin kuukuppi!

  • Tilanne on vähän auki, Merja. Mä sain kokeilusta sellaisen kuppiraivon, että vannoin ettei ikinä enää. Mutta äsken sain Lunetelta ohjeet, joissa on aika hyviä vinkkejä. (haluan mainita, että tämä postaus ei ole tehty yhteistyössä Luneten kanssa, enkä saa heiltä tuotteita tai rahaa, tämä on subjektiivinen taisteluni). Ehkä kokeilen pienempää kuppikokoa myöhemmin.

   Näin Lunetelta vastattiin:
   ”Koko 2 on jämäkämpi kuin koko 1, materiaali (lääketieteellinen silikoni) on molemmissa sama. Kakkoskoon jämäkkyydessä on haettu sitä, että se sopii hyvin myös niille, joilla on takana synnytyksiä tai jostain muusta syystä heikommat emättimen- tai lantiopohjanlihakset. Alkuun meillä oli vain yksi kuppi, juurikin tämä kakkoskoko, kunnes tarvekartoituksessa selvisi, että pienemmälle ja pehmeämmälle kupillekin olisi kysyntää, etenkin nuorempien naisten keskuudessa.

   Yleisimpiä syitä siihen, että kuppi tuntuu sisällä ovat:

   *Kuppi ei ole auennut emättimen sisällä kunnolla. Kun asetat kuppia, työnnä lantionpohjan lihaksia ulospäin, aseta kuppi emättimen suulle niin, että sen pohja jää ulos. Kierrä kuppia pohjasta tai antennista, jolloin kuppi täyttyy ilmalla – tunnet sormella kupin pohjan pyöreänä, kun se on auennut kunnolla. Tämä on erittäin tärkeää, sillä jos kuppi jää lyttyyn, se vuotaa helposti. Sen jälkeen supista lantionpohjanlihaksiasi ja työnnä kuppi kokonaan emättimen sisälle hieman takaviistoon. Kupin pitäisi olla kohdunsuun alla, joten on hyvä kokeilla sormilla, missä kohdunsuu sijaitsee kuukautisten aikana.

   *Kupin antenni on liian pitkä. Antennin pitäisi olla kokonaan emättimen sisällä, joten voit leikata antennia lyhyemmäksi tai kokonaan pois. Kuppi poistetaan joka tapauksessa pohjasta sormilla puristamalla ja vetämällä ulos, joten antenni ei ole välttämätön.

   *Antenni osuu emättimen seinämään, jolloin voit yrittää asetella kupin paremmin. Emätin kaartuu taaksepäin, joten suuntaamalla kuppia hieman viistoon taakse saat kupin asettumaan hyvin kohdunsuun lähettyville. Toinen vaihtoehto on leikata antenni pois.

   Antennin tosiaan voi huoletta leikata pois. Poisottaessa on tärkeintä, että kupin päkertää omilla lihaksillaan niin alas kuin mahdollista. Kannattaa mennä kyykkyyn, sillä se levittää ja lyhentää emätintä. Emätin saattaa olla vino, ja kohdunkaula kierron vaiheesta riippua vieläkin vinommassa, joten siksi kupinkäyttö vaatii yleensä usempien menkkojen treenausta.

   Kokeile ensi kerralla seuraavaa kikkaa:

   Kun asetat kuppia, työnnä lantionpohjan lihaksilla ulospäin, aseta kuppi emättimen suulle niin, että sen pohja jää ulos. Kierrä kuppia pohjasta tai antennista, jolloin kuppi täyttyy ilmalla – tunnet sormella kupin pohjan pyöreänä, kun se on auennut kunnolla. Tämä on erittäin tärkeää, sillä jos kuppi jää lyttyyn, se vuotaa helposti. Sen jälkeen supista lantionpohjanlihaksiasi ja työnnä kuppi kokonaan emättimen sisälle hieman takaviistoon, kohti selkärankaa. Kupin pitäisi olla kohdunsuun alla, joten on hyvä kokeilla sormilla, missä kohdunsuu sijaitsee kuukautisten aikana.

   Kuppia voi myös yrittää pehmittää ”ylimääräisellä” keittämisellä. Laita kuppi kiehuvaan veteen yli 10 minuutiksi. Anna jäähtyä ja laita uudelleen kiehumaan. Myös vesipohjainen liukkari tekee ihmeitä! (itse en enää käytä kuppia ilman sitä)

   Kokeile ensi menkkoina kuppia uudestaan näillä vinkeillä. Yritä olla mahdollisimman rentoutunut (tiedän, kuulostaa vaikealta kun ähistää silikonista kippoa sisäänsä). Jos ei muutaman kerran jälkeen onnistu, kokeile muutaman päivän päästä uudestaan. Jos ei onnaa, unohda kuppi kuukauden ajaksi ja yritä jälleen seuraavien kuukautisten aikana uudestaan. Kaikki kliseet ’Roomaakaan ei rakennettu yhdessä päivässä’ sun muut Iisakin kirkko –jutut mätsäävät kupinkäytönopetteluun paremmin kuin hyvin; se voi alkuun olla hermojaraastavan hankalaa. Mutta kärsivällisyydellä, omaan kehoonsa tutustumalla ja harjoittelulla se lähtee kyllä sujumaan!”

  • Kiitos Maija-Liisa, kiva kuulla että pidit! Myös minulla oli hauskaa kirjoittaessa, teksti tuli ulos yhtenä nauhana ilman mitään suunnitelmaa 😄

 1. Ei ole ehkä naurun asia,mutta nauroin vedet silmissä. Ja melkein pissassin housuun ( 3 synnytystä,you know). Jotenkin näin tuon tilanteen sieluni silmin. Kirjoita kirja,osaat niin hyvin kuvata tilanteita ja ihmsiten ajatuksia.
  -susanna-

  • Kiitos Susanna! Silloin kun tilanne oli päällä niin ei paljoa naurattanut, mutta seuraavana päivänä kyllä! Mihin kaikkeen me naiset venymme, kun ystävä on pulassa. Tästä aiheesta voisi tosiaan kirjoittaa kirjan 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s