Rakas Minna, nyt karataan!

Huhuu, onko ketään kotona? Kop kop! Näytit vaan olevan niin ajatuksissasi siinä sohvalla. Minä se tässä, sydämesi. Muistatko minut? Minä olen se lihasklöntti rintalastan alla, ja olen ollut aika pitkään hiljaa.

Nyt on niin ihana auringonpaiste, että ajattelin…

Ai mitä, että sinulla on tekemistä? Niin, siltä vaikuttaa. Mutta tiedätkö, Facebookissa notkumista ei kutsuta tekemiseksi vaan ajantappamiseksi. Sitä paitsi, vilkaisin minäkin sitä etusivua ja näin sen samppanjakuvan. Tiedän, mitä mietit… Ja siitä rohkaistuin ehdottamaan, että mitäs jos karattaisiin tänään? Kun on karkauspäiväkin! Karataan tuonne auringonpaisteeseen ja pidetään hauskaa.

Olet ollut kireä viime aikoina, sinun pitäisi relata. Kevät on tulossa, näetkö! Nyt menet suihkuun, peset hiuksesi ja pistät lämpörullat päähäsi. Minä vien sinut deiteille itsesi kanssa ja haluan, että olet nätti. Olen samaa mieltä, eivät hiuksesi ole niin likaiset, että ne olisi pakko pestä. Mutta kun siitä tulee niin kiva olo, ja kiharista hiuksista tulee vielä kivempi olo, kyllähän sinä sen tiedät.

Mitä haluaisit tehdä tänään? Toivottavasti ei haittaa, kun juttelen tässä samalla, kun olet suihkussa. Minä ajattelin, sano vaan jos olet eri mieltä, että voisimme syödä nopeasti aamupalan ja katsoa mitä leffateatterissa menee. Minä haluaisin, että katsot jonkun oikein tunteellisen, sydämeen käyvän elokuvan. Jonkun sellaisen joka tuntuu kunnolla, joko yläpäässä tai alapäässä. Sinua pitää vähän ravistella! Olet kuin joku hiivatin nunnaluostarin muumio tätä nykyä!

FreeDigitalPhotos.net

FreeDigitalPhotos.net

No, kaikki me vähän olemme. On ollut rankka talvi. Mutta olet pärjännyt hirveän hyvin, nainen! Putkirempan keskelläkin olet muistanut pitää itsestäsi huolta. Sanon kuitenkin suoraan, että sinusta on tullut jäykkis. En minä pahalla, mutta minä haluaisin nähdä sinussa vähän enemmän rentoutta ja leikkimielisyyttä. Ja lempeyttä, sinun pitäisi puhua itsellesi paljon kiltimmin. Elämäsi ei ole nyt sellaisessa happy go lucky -vaiheessa, tiedän (minä joudun kuuntelemaan sisäistä papatustasi kaiken aikaa, muistathan?)! Mutta sinä olet niin kiltti ystävillesi, et sinä heillekään ala mäkättää, kun he ääni väristen kertovat heikoista hetkistään. Miksi sitten teet itsellesi niin?

Niin kuin äskenkin! Menit alastomana peilin ohi, pysähdyit, katsoit takapuoltasi ja aloit jupista pilateksesta ja peppujumpasta ja mitä kaikkea. Saathan sinä harrastaa pilatesta jos olet sitä vailla, en minä sitä sano. Senkun rehkit niin että veri lentää, että saat J-Lo-muodot, mutta miksi sinä katsoit sitä niin tyytymättömänä? Sehän on ihan hyvä peppu. Mikset sanonut sille nätisti: hei, ihana hanuri, kohta pistetään sinut kesäkuosiin! Tätä minä tarkoitan. Miksi kaiken pitää mennä negatiivisen kautta?

FreeDigitalPhotos.net

FreeDigitalPhotos.net

Samoin eilen kun olit illalla Alepassa. Mutisit itseksesi: astianpesuainetta, pyykinpesuainetta, huuhteluainetta, ei mitään muuta! Sitten näit heti oven suussa tuoreita ruusuja. Seisoit siinä hoomoilasena monta minuuttia ja kävit kamppailua siitä, onko ruusujen ostaminen turhaa. Turhaa?! Mikä sinua vaivaa? Onko taloutesi nyt yhtäkkiä kiinni kymmenestä eurosta? No, viime viikon ostosten jälkeen, se voi olla aiheellinen kysymys. Mutta c’mon. Ruusut on ruusuja, ihania! Ne piristävät, valaisevat huoneen, jossa kirjoitat! Löysäisit pipoasi vähän, leidi!

Kyllä minä ja kaikki, jotka sinut tunnemme, tiedämme millainen sinä olet. Kylmä ja kuuma, herkkis ja kovis. Se on ihan ok, ole mitä olet. Mutta voisiko se kovis kuitenkin pitää vähän pienempää ääntä silloin, kun tilanne ei vaadi nyrkkejä ja karatepotkuja? Se on niin kovaääninen, että pehmo sinä joutuu aina piipittämään ja usein se vaikenee, koska ei aina jaksa inttää vastaan. Ja mitä sitten tapahtuu? Kovis-Minna jyrää, tekee päätökset, vaientaa vastalauseet ja moittii joka asiasta. Onko sellainen kivaa elämää? Ettekö voisi tulla toimeen?

Siksi sinä tarvitset nyt kunnon vanhan ajan deitit itsesi kanssa. Tänään on aikaa, huomenna voi olla toisin, joten nautitaan vapaudesta ja auringonpaisteesta nyt. Huoh. Sinä se aina jaksat noita sääntöjäsi, ei saa soittaa miehelle, ei saa mennä leffaan arkena keskellä päivää, ei saa juoda alkoholia ennen puoltapäivää, läpä läpä. Nyt on karkauspäivä ja minä kosin sinua rakas Minna. Haluaisitko elää elämäsi sen pehmon vai kovis-Minnan pillin mukaan? Ei tämä tarkoita sitä, että pistetään koko elämä ranttaliksi, kyllä sinä osaat olla järkevä ja tunnollinen. Mennään nyt leffaan, sitten lounaalle, juodaan lasi kuohuvaa ja kirjoitetaan loppupäivä ihanassa flow’ssa. Miltä kuulostaa?

Juu juu, laitat sitä glitteriluomiväriä vaan, kun kerran haluat! Mitä sitten jos joku tuttu näkee? Hän näkee Minnan, joka istuu leffassa keskellä päivää silmät loistaen kuin diskopallot ja miettii luultavasti, että näyttääpä hän iloiselta ja hänelläpä on kiva meininki. Ja ehkä hän sinut nähtyään uskaltaa itsekin laittaa kiiltävää luomiväriä ennen iltaa jos siltä tuntuu.

image

P.s. Älä nyt saa hepnaadia, mutta sillä aikaa kun laitoit lämpörullia, varasin sinulle häämatkan itsesi kanssa: pitkän viikonlopun Irlantiin, siihen ihanaan kartanohotelliin, josta olet vuosikausia haaveillut. Sinä olet niin ansainnut sen!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s