Caprin väriterapiaa

Olen palannut maan päälle. Ja kärsin näistä vaihtelevista kesäsäistä. Niihin ei voi luottaa. Eilen masennuin sadesään harmaudesta niin, että jätin matkalaukun purkamatta. Tuossa se on edelleen levällään olohuoneen lattialla. Sen tyhjentäminen tekisi paluusta lopullisen.

Mitä tein heti kotiin tultuani? Avasin jo lentokentältä tullessani taksissa netin ja selasin Via Luisa Roman, Dolce & Gabbanan, Harrodsin, Net-a-Porterin jopa Zalandon sivut ja sen mitä alennusmyynteihin oli tullut. Janosin Caprissa näkemiäni kuvioita ja värejä, VÄREJÄ, ymmärrättekö? Sitten muistin, että työkaverillani oli täsmälleen caprimaisen tyylikäs kukkamekko, jollaisen minäkin haluaisin. Epätoivoissani kysyin häneltäkin mistä sellaisia saa.

image

Caprin tyyli on aivan omanlaisensa. Kaikki värit jotka kaduilla, muurien halkeamissa ja puutarhoissa kukkivat, räiskyvät myös silkkimekoissa. Kaftaanit olivat värikkäitä ja usein koristeltu kristalleilla, pituudeltaan ne olivat tunikamallisia tai maahan asti ulottuvia. Wedget olivat korkeampia kuin missään. Naisten leveälieriset hatut hädin tuskin mahtuivat kapeille sivukujille.   image

Korut olivat niin massiivisia kuin niska ja korvannipukat kestävät, kivet olivat kaikissa sateenkaaren väreissä, sandaalitkin täynnä kristalleja. Mikään ei tunnu Välimeren hehkuvan auringon alla liian pompöösiltä tai mauttoman koristeelliselta. Ne  sopivat yhteen kaikkein kauneimman, luonnon kanssa.

Yleensä blogeissa kerrotaan uusimmista hankinnoista. Niin minäkin tekisin mielelläni, jos voisin tuhlata mekkoon kaksi tuhatta euroa. Koska Caprin luksusputiikkeihin minulla ei ollut asiakkaana asiaa, ajattelin näyttää teille mitä en ostanut.

Monesti kuulee Caprin-kävijöiden sanovan, että se kaikkialta tursuava ylitsevuotava luksus aiheuttaa vastareaktion. Oikeastaan ei edes tee mieli mitään, katselu riittää. Minulle sitä ei kyllä tapahtunut. Olisin ehdottomasti ostanut lähes kaikki vaatteet, jotka olisivat suinkin minun päälleni mahtuneet.

Olisin mielelläni mennyt painimaan sovitushuoneisiin huippusuunnittelijoiden silkkisten nakinkuorien kanssa. Ja luultavasti olisin joutunut pyytämään apua. ”Vetäkää vain siitä vetoketjusta, signorina, kyllä se saadaan kiinni, kun puolet on jo päällä!” KRÄTS. ”No olkoon, päällä on, osittain. Kävelen suoraan korjausompelimoon, mitäs minä olen velkaa?”

Ainoa ostokseni oli käsintehdyt sandaalit. Ne kannattaa ostaa Anacaprilta, jossa on hieman halvempaa kuin Caprin kaupungissa. Valinta oli vaikea, mutta päädyin merihevoskoristeisiin.

Ainoa ostokseni oli käsintehdyt sandaalit. Ne kannattaa ostaa Anacaprilta, jossa on hieman halvempaa kuin Caprin kaupungissa. Valinta oli vaikea, mutta päädyin merihevoskoristeisiin.

Koruissa makuni ei koskaan ole ollut vaatimaton, joten suorastaan kärsin, kun en voinut ostaa mitään. Caprin turvakameroihin on tallentunut viikon ajan pärstääni, kun lanaan kymmenien timanttiliikkeiden ohi yhä uudestaan ja uudestaan niin hitaasti, että poltin aamuisin kasvoni toiselta puolelta. Tein kauppoja mielessäni: jos saisin valita tästä ikkunasta vain yhden… No, okei, maksimissaan kolme korua niin… Päivien kuluessa timanttikauppiaat alkoivat tervehtiä minua. Mikä olikaan ”osamaksu” italiaksi? Saisinkohan luottoa, sanokaamme, vaikka 180 vuodeksi näin ensialkuun?

La Parisienne on toiminut Piazzan laidalla vuodesta 1906. Sieltä olisin ostanut lähes kaiken. Liike valmistaa caprihousuja stretchsilkistä, ja niitä saa kaikissa väreissä (350 e). Sandaalini tekijä on ollut bisneksessä vuodesta 1964. Hänen poikansa sovitti kengät minulle ja varmisti...öh... remmien oikeaoppisen kireyden.

La Parisienne on toiminut Caprin piazzan laidalla vuodesta 1906. Sieltä olisin ostanut lähes kaiken. Liike valmistaa caprihousuja stretchsilkistä, ja niitä saa kaikissa väreissä (350 e). Sandaalini tekijä on ollut bisneksessä vuodesta 1964. Hänen poikansa sovitti kengät minulle ja varmisti…öh… remmien oikeaoppisen kireyden.

P.S. Kotiinpaluun hyviin puoliin kuuluu se, että saan kirjoittaa tietokoneella! Pätkivän nettiyhteyden kanssa temppuileminen ja blogin kirjoittaminen kännykällä oli intressante 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s