Capri – A Room With No View

Huomenta! Aurinko paistaa ihanasti huoneeseeni. Tekee mieli tempaista verhot sivuun ja antaa… puskien näkyä.

Paistaa se päivä caprilaiseen pensaaseenkin.

Paistaa se päivä caprilaiseen pensaaseenkin.

Capri tuntui saavuttamattoman ihanalta paikalta vielä puoli vuotta sitten. Tällä vanhalla jetset-saarella on kallis maine – ja syystä. Vähitellen kuitenkin se, mikä tuntui alussa mahdottomalta kääntyi kuukausien kuluessa välttämättömyydeksi. Minun oli PAKKO päästä tänne, maksoi se mitä tahansa. Tiukalla budjetilla matka onnistuisi.

Ja itse asiassa, ei täällä asuminen niin kallista ole, jos varaa huoneen ajoissa. Asun keskustassa hyvätasoisessa hotellissa ja maksan huoneestani vähän yli 100 euroa yö. Mutta näköalasta jouduin luopumaan. Tein sen mielelläni, sillä kaltaiseni kirjoittajaerakon ei ole hyvä asua liian ylellisesti. Muuten alan viihtyä mielikuvitushahmojeni ja kirjoittamisen parissa liiankin hyvin, ja hautaudun huoneeseeni.

Bring it on!

Bring it on!

Kirjoittaminen on kuitenkin tämän matkan tarkoitus. Otin varmuuden vuoksi maalausvälineet mukaan jos sanat jumittuisivat, mutta siitä ei ole tarvinnut huolehtia (itseilmaisu on minulle niin tärkeää, että käsillä on pakko tehdä JOTAIN, pelkkä valokuvien näpsiminen ei riitä ollenkaan).

image

Capri on kiehtonut minua pitkään. Olen matkustellut lähistöllä, Ischian-saarella ja Amalfilla. Ja molemmilla kerroilla hyljännyt ajatuksen, että tulisin tänne lautalla päiväretkelle. Pelkäsin, että pitäisin paikasta liikaa, enkä haluaisi enää lähteä.
Olin oikeassa. Capri on koettava muuten kuin hikisten päiväturistilaumojen puristuksessa. Olen ollut täällä onnellisempi kuin millään matkalla pitkään aikaan.

E' tutto per me!

E’ tutto per me!

Aloittelevalle kirjailijalle sopii asua vähän kämäsissä oloissa. Vastoin odotuksia huoneeni on kuitenkin siisti ja tilava.
Hotellissa on viihtyisä lounge ja baari sekä uima-allas ja auringottoterassi. Aamiainen on minulle tärkeä, ja se on tässä hotellissa hyvä. Karsastan aamiaisruuhkaa, jossa saa jonottaa ryhmämatkalaisten kanssa. Siksi kärvistelen aamuisin nälissäni ylimääräisen tunnin näköalattomassa huoneessani.
Kun menen ruokasaliin ja valitsen parhaan ikkunapöydän josta on merinäköala, saan hetken kuvitella, että se kaikki sekä valkotakkinen tarjoilija on vain minua varten.

Mutta sen minkä asumisessa täällä säästän, ruokailussa menetän. Yhden hengen ruoat maksavat täällä noin sata euroa päivässä, vaikka söisi pieniä kiviä.
Mutta olkoon. Tärkeintä on, että olen täällä! Olen siitä niin kiitollinen. Maisemat, kaupat ja ihmiset ovat niin ihania, että olen liikutuksen partaalla monta kertaa päivässä.
image

Etukäteen minua jännitti miltä tuntuisi matkustaa ensimmäistä kertaa yksin. Nääntyisinkö juttuseuran puutteeseen? Entä miltä tuntuu piintyneestä himoshoppailijasta, kun ympärillä on vain luksusliikkeitä, joissa halvimmat t-paidatkin maksavat 500 euroa? Millaista on katsoa materiaalista kauneutta ulkopuolisena, tahrattomien näyteikkunoiden takaa? Tai ehkä tuhansien eurojen pukujen ihailu ylevöittäisi henkeäni niin että pääsisin himostani osallistua lompakollani Caprin kulutusriehaan? Juupa juu, niin varmaan. Mutta näistä aiheista lisää huomenna.

Jaa, vai ei saa syödä eväitä Caprin kuuluisimman jalokiviliikkeen Alberto e Linan ikkunan edessä? Mikäs snobbailumesta tämä oikein on?

Jaa, vai ei saa syödä eväitä Caprin kuuluisimman jalokiviliikkeen Alberto e Linan ikkunan edessä? Mikäs snobbailumesta tämä oikein on?

Kaunista – ja lompakollenne armeliasta perjantaita teille ihanat lukijat!

Yksi ajatus artikkelista “Capri – A Room With No View

  1. Paluuviite: Yksinmatkustamisen ihanuudesta osa 2 | Minnan mukavuusalue

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s