Haaste: elämän luksushetket

Facebookissa ja Instagramissa kiertää ketju, jossa kaverit pyytävät toisiaan postaamaan viitenä päivänä kuvan, joka kertoo heidän arjestaan. Pari viikkoa pestyjä perunoita ja kuraisia tossuja katseltuani tulin siihen, että tarvitaan vastahaaste. Ja kuten minut tuntevat saattavat aavistella, en aio laittaa tähän kuvia pyykkikasoista tai Alepan muovikasseista. Ei sillä etteivätkö ne elämääni kuuluisi, mutta asiahan nyt on niin, että minä en oikein välitä arjesta.

Tiedän, tiedän. Ei näin saisi sanoa. Nykyään kuuluu rakastaa himailua, ruuanlaittoa, leikkokukkien asettelua maljakkoon lauantaipäivänä ja napata siitä sitten kuva someen. Mutta ruuanlaitto on minulle pakkopullaa, hima on yleensä lelujen peitossa ja leikkokukkien hehku ei kauaa kestä. Ne heittävät veivinsä raikkaan veden puutteeseen tai maljakko kaatuu lohikäärmeleikeissä. Jos lataisin kuvia jokapäiväisestä elämästäni, mukana olisi masentavia otoksia maksalaatikosta ja kurahaalareista. Arki ei ole ystäväni. Muistan hetken, jolloin tajusin sen.

luksusblogi3

Se tapahtui noin kymmenen vuotta sitten, kun hain paikallislehteen töihin. Halusin palata toimittajana ns. perusasioiden äärelle ja kirjoittaa asioista, jotka olivat lukijoita lähellä kuten lähiön Marttajärjestön uuden kerhotilan avajaisista. Olin suuren motivaatiokriisin kourissa, sillä olin lopen kyllästynyt viihdejuttujen kirjoittamiseen, joissa samat naamat kiersivät lehdissä vuodesta toiseen.

Pääsin työhaastatteluun ja tuleva pomoni kertoi, että lehdessä oli kyse arjen ihanuudesta. ”Minä RAKASTAN arkea!” hän julisti. Hölmistyin. Kyllä minä martoista voin kirjoittaa, mutta eikö se riitä, pitääkö minun vielä rakastaa pullantuoksua?

”Minä en ole arki-ihmisiä”, töksäytin. Ja eipä ihme: olin tyytymätön sinkkuelämääni, maksoin isoa asuntolainaa, olin työtön ja parin kuukauden kuluttua olisin myös rahaton. Ei siis mikään timanttinen hetki toitottaa lehden linjasta poikkeavista näkemyksistä, kun on kerran 250 hakijan joukosta päässyt haastatteluun. Mutta hassua, rehellisyydestäni huolimatta sain paikan, vaikka asenteeni oli, että kaipaan lisää arkea elämääni suunnilleen yhtä paljon kuin satiaisia.

luksusblogi2

Aina käy näin. Haaveilin vain hakevani noutopizzan hotellille, mutta ei, heti aamusta kaupoille ja kuusi rubiinia ja 50 timanttia myöhemmin pääsin vihdoin kotoilemaan thaimaalaiselle saarelle.

Mitä arki sitten on? Jos se tarkoittaa jokapäiväisten rutiinien toistoa, sitä en pääse karkuun niin kuin ei kukaan muukaan. Mutta päänsisäistä elämäähän tämän ei tarvitse rajoittaa, ja tässä aion harjaantua vieläkin paremmaksi. Siksi perustin tämän bloginkin, arjen pakopaikaksi.

luksusblogi4

Arjen haasteita häämatkalla Amalfilla.

Jos en välitä arjesta, mistä sitten? Mikä on arjen vastakohta? Oitis tuli mieleen, että se on luksus. Se on joillekin kirosana, mutta ei minulle. Hetken ehdin haaveilla, että ihmiset innostuisivat postailemaan arkikuvien sijaan kuvia elämänsä luksushetkistä. Mutta pelkäänpä, että aika pian olisin taas aamiaismuro- ja kumisaapaskuvien äärellä. Voivathan ne olla jollekin luksusta, kaikin mokomin, itselleni siitä sanasta tulee vain väistämättä mieleen smaragdikasa, pooloponit ja ruskettuneen sugardaddyn tuulessa huiskuva hiuslisäke.

Tai oikeastaan luksus on minulle nykyään matkustelua. Se juttu, jota teki iloisen spontaanisti ennen kuin tuli pallo jalkaan – no heh, ei vaan siis alkoi perhe-elämä velvollisuuksineen. Jos rakas koti on arkea isolla a:lla niin luksus on asunto ulkomailla, jota ei tarvitse itse siivota ja jossa ei tarvitse laittaa ruokaa. Matkustamisen hauskuus on todellisuuspaossa, että saa hetken elää vailla puuduttavia rutiineja. Onneksi elämä on sallinut oivalluksen, että ilman vastaparia, arkea, luksuselämäkin maistuisi pidemmän päälle sokerisedän tupeelta.

luksusblogi5

Pokkana pyjamahousuissa biitsillä Kaliforniassa – onhan tiistai.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s