Vihdoinkin tyylikirja miehille!

Jani Niipola ja ystävänsä, muotoilija Lincoln Kayiwa, jonka vihreät Gucci-loaferit olisin mielelläni pöllinyt hänen jalastaan jos olisin kehdannut.

Jani Niipola ja ystävänsä, muotoilija Lincoln Kayiwa, jonka vihreät Gucci-loaferit olisin mielelläni pöllinyt hänen jalastaan jos olisin kehdannut.

Tiedättekö miksi miesten vaateosastot ovat aina tavaratalon alimmassa kerroksessa? Jotta vaimojen ei tarvitsisi raahautua hikisinä ruokakassien kanssa pidemmälle, kun he menevät ostamaan miehilleen uusia vaatteita.

Not trying to be cute. Olen tosissani. Olen elänyt vastahakoisen pukeutujan kanssa yhdeksän vuotta. Tiedän KAIKEN suomalaisen miehen vaateostoskammosta. On hän kyllä petrannut, minun mieheni, mutta edelleen suunnittelemme vuotuiset hankintareissut kuin sissipartioretken: minä tsemppaan ja vakuutan, että löydämme etsimämme. Juotan hänelle viinaa, kahvia, pakurinkääpäteetä, mitä tahansa pitääkseen hänen spirittinsä korkealla. Etsin myyjän, etsin vaatteet (löydän niitä itselleni jopa Stockan miestenvaateosastolta, olen lahjakas sillä tavalla), viihdytän, kehun ja lupaan kokata mahti-illallisen jos hän vain selviää tästä koettelemuksesta.
Lopulta mies tuskastuu, kaikki kestää liian kauan ja maksaa liikaa.

Minkä värinen miehen puvun pitäisi olla jos hän ostaa vain yhden?
Mitä eroa on kasmir- ja silkkisekoitteisella kankaalla suhteessa Kehä III:n hikisiin ruuhkiin?
EN MINÄ TIEDÄ!

Siniset samettisankaiset lasit miehelle, joka ei pelkää häikäistä.

Siniset samettisankaiset lasit miehelle, joka ei pelkää häikäistä.

Mutta hei, ei minun tarvitsekaan, koska apu on lähempänä kuin koskaan. Itseasiassa apu on asunut kolmen korttelin päässä kaikki nämä vuodet, ja olen tuntenut tämän avunlähteen 25 vuotta. Vihdoinkin ystäväni, kirjailija Jani Niipola on koonnut kaiken tietonsa miesten tyylistä kansien väliin.
(Tämä ”vihdoinkin” ei ollut viittaus siihen, että kirjan valmistuminen olisi kestänyt erityisen kauan. Jani on itseasiassa nopein tuntemani kirjoittaja. Tarkoitan, että on uskomatonta ettei tällaista kirjaa ole vielä kukaan muu kirjoittanut ja miten fantsua, että sen on kirjoittanut juuri Jani. Tästä aiheesta, miesten tyylistä, hän on tietämättään kerännyt materiaalia koko ikänsä.)

Mikko Virta ja julkkariherkkujen kiusaus.

Mikko Virta ja julkkariherkkujen kiusaus.

Olin tänään WSOYn julkkareissa vaatturiliike Saumassa Bulevardilla, jossa kohotimme maljan Niipolan kirjalle Vapaa tyyli – Miehen pukeutumissäännöt ja kuinka niitä rikotaan. Sitä on saatavilla nyt Akateemisesta ja Stockmannin tavarataloista. Kuukauden päästä kirja tulee myyntiin kaikkiin kirjakauppoihin sekä miesten vaateliikkeisiin ympäri maan. Nerokasta, eikö? Tästä kirjasta alkaa meidänkin perheen vaatekaappivallankumous.

Janin tyyli kirjoittaa miesten tyylistä on kaukana pönötyksestä, eikä hän aio ottaa tyylipoliisin viittaa harteilleen. Tärkeintä on että löytää oman, persoonallisen tyylinsä. Tiukoille pukeutumissäännöillekin on aikansa ja paikkansa, mutta harvoin ne koskettavat jokapäiväistä elämää.

Janin tyyli on hioutunut Firenzen-vuosien aikana kosmopoliitiksi ja hauskaksi. Bileiden vetävimmät rusetit ja värikkäimmät taskuliinat löytää aina Niipolan yltä. Ja sorry ladies, he’s taken 🙂

Tutustukaa myös Janin blogiin nimeltä Yhden miehen tyyli.

P.S. Jani Niipola on julkaissut jo useamman kirjan, ostakaa nekin!
P.S.2: Tutustu muotoilija Lincoln Kayiwan huonekaluihin täällä.

Yksi ajatus artikkelista “Vihdoinkin tyylikirja miehille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s