Uuden kodin unelma

Mikä on tärkeintä unelman tavoittelussa? Puhua siitä. Ja voi tytöt, sitä minä teen. Puhun vaikka kukaan ei kysyisi, vaikka kymmenen kulmakarvaa pompsahtelisi hämmästyksestä lounaspöydässä, vaikka taivas kaatuisi syliimme. Ja näin minä vaivihkaa teen muista unelmieni kantajia. He muistuttavat sopivin väliajoin suunnasta, olenko menossa sinne minne olen sanonut haluavani?

IMG_1983

Kävin taas viime sunnuntaina asuntonäytössä. Kevät iskee päälle ja sitä myöten jokavuotinen asunnonostokuume. Seinissä ei ollut mitään katselemista, ne olin nähnyt netissä. Välittäjiä minä menin sinne tapaamaan ja oikein mukavat Kiinteistömaailman välittäjät tapasinkin.

He kirjasivat ystävällisesti numerot, rakennusvuodet, huonejaon, budjetin, sijainnin, kunnon ja huonekorkeuden, joita uudelta kodiltani toivoin. Ja silti jokin nakersi minua, kun lähdin sieltä. Se oli nimeltään todellisuus, kylmä raha. Realismi ei ole ystäväni, kun on tavoitteista kyse.

IMG_2878

Minä luettelin numeroita, joihin minulla ei nyt, tässä ja tänään, oikeastaan ole varaa. En minä tuntenut valehtevani, ei tämä sitä ollut. Huomenna tilanne voi olla vaikka kuinka paljon parempi.

Mutta tosiasia oli, että minä halusin vieläkin enemmän. Vieläkin enemmän neliöitä kuin mitä välittäjälle sanoin, vieläkin isommalla hintahaarukalla. Ja sydän tiesi sen, vaikka järki kielsi. Joskus on ihan kivaa tulla kohdelluksi normaalina, tavallisena ihmisenä, jolla on ns. realistisia tavoitteita. Mutta ei teeskentely kyllä minua mihinkään vie.

Klikkaapa tästä, siinä on asunto, jota olin katsomassa. Ihan kiva, pienen perheen koti, eikö? 86m2, Ullanlinnassa. Kolme huonetta ja keittiö, kaksi vessaa, yksi kylpyhuone ja vaatehuone.

Ja tässä on asunto, jota oikeasti himoitsen. Lainaisiko joku minulle 3,3 miljoonaa? Lupaan maksaa takaisin. Kysykää vaikka pankista, olen tosi tunnollinen lainanmaksaja.

IMG_3435

Minä rakastan asuntokauppaa. Seuraan sitä vaikken olisi ostamassa mitään, tankkaan taloyhtiöiden remonttisuunnitelmia, neliöhintoja, toteutuneita hintoja, uutisia. Mikään toinen myyntiartikkeli ei tule yhtä iholle. Koti on elämämme pyhintä aluetta. Freudilaisittain ajatellen koti kertoo kaiken sielustamme ja sen tilasta. Missä menee unelmoijan rohkeuden rajat? Aika usein asunnon tai kiinteistön hintapyynnössä. Minäkin olen venyttänyt niitä rajoja jo vuosien ajan. Enää en halua teeskennellä haluavani jotain mikä tuntuu vain tyytymiseltä.

Millainen on sinun unelmakotisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s